Silje Solberg - best på banen igjen. Foto: Terje Anthonsen

Klare for EM-finale!

Etter et nervepirrende sluttdrama vant Norge med fire mål mot Frankrike i semifinalen i EM fredag kveld.

De norske Håndballjentene fikk en dårlig start på sin ellevte (!) EM-semifinale fredag kveld. Frankrike, som Norge har har slått i tre av tre tidligere møter i år, fikk hull på det norske forsvaret og gikk opp i 6-3-ledelse etter ti minutter. En time-out, et keeperbytte  og et strålende forsvarsarbeid gjorde at Norge justerte til 7-8 i løpet av de neste ti minuttene. Den neste perioden vant Norge hele 7-0 etter eminent spill begge veier, og med en Silje Solberg som kunne skilte med opp mot 80% redninger.

Til pause var Norge foran med to mål.

Det ble en målfattig start på den andre omgangen. Det stokket seg til i det norske angrepet, og både tempo og presisjon var nærmest fraværende. Etter en halvspilt omgang hadde Norge scoret bare tre mot Frankrikes seks, og det var dermed Frankrike som var foran med ett mål.

Det ble et sluttdrama uten sidestykke. Emilie Hegh Artntzen gjorde et fantastisk innhopp, både i forsvar og angrep. Ikke minst viste Hegh Arntzen et godt samarbeid med Marit Malm Frafjord på linja. Det er likevel målvakt Silje Solberg som må ha æren for Norges triumf - hun reddet både skudd fra kant, linje og bak på banen, samt en meget viktig 7-meter tre minutter før slutt.

Norge vant kampen med fire mål og stillingen 20-16.

Norge har levert et solid mesterskap, og er ubeseiret til nå. Norge møter Nederland til finalen, som i VM i Danmark i 2015. Kampen spilles søndag klokken 18:00, og vises på TV3. Frankrike møter Danmark til bronsefinale søndag klokken 15:30.

Norge LKS
Nora Mørk 7; Marit Malm Frafjord 4; Emilie Hegh Arntzen 3; Veronica E. Kristiansen 3; Amanda Kurtovic 2; Stine Bredal Oftedal 1; Kari Aalvik Grimsbø; Silje Solberg; Vilde Mortensen Ingstad; Stine Ruscetta Skogrand; Silje Waade; Kjerstin Boge Solaas; Marta Tomac; Camilla Herrem; Sanna Solberg og Malin Aune.

Emilie Hegh Arntzen. Foto: Terje Anthonsen

Stine Oftedal Bredal tar seg gjennom det franske forsvaret. Foto: Terje Anthonsen.

Nora Mørk - norsk toppscorer mot Frankrike. Foto: Terje Anthonsen

Håndballjentene jubler for finaleplass. Foto: Terje Anthonsen

Nederland jubler for finaleplass etter seier mot Danmark i semifinalen. Foto: Terje Anthonsen.